Održan treći sastanak Strukovne sekcije "Poljoprivreda, prehrambena industrija, komercijalna poljoprivredna gazdinstva i prateće usluge”

  • Objavljeno: 20.02.2019

Strukova sekcija “Poljoprivreda, prehrambena industrija, komercijalna poljoprivredna gazdinstva i prateće usluge” održala je, u petak 15. februara, treći sastanak u “Naučno tehnološkom parku Čačak” .
Cilj sekcije je da udruženi poslodavci usklađuju zajedničke interesa svoje struke i eliminišu prepreke koje stoje na putu ka unapređenju njihovog poslovanja.
U okviru ove Strukovne sekcije, osnovane u decembru prošle godine, organizovani su i Poslovni klubovi prema delatnosti članica: Poslovni klub Voćara, povrtara, stočara i ostalih delatnosti.
U petak je praktično održan sastanak Odbora ove Strukovne sekcije na kome je učestvovalo četrnaest predstavnika sekcije, koja sada broji skoro četrdeset članova. Odbor ove stukovne sekcije ima dvanaest članova, predstavnika kompanija, poljoprivrednih gazdinstava, stočara, voćara i povrtara i pratećih usluga.
Zaključak sastanka je da se kreira anketni upitnik sekcije u cilju formiranja baze podataka o lokaciji, resursima, proizvodnim mogućnostima, asortimanu proizvoda, količinama i planovima za budućnost.
Takođe je zaključeno da se prema vrsti delatnosti prikupe određeni podaci za voćare, povrtare i stočare, u cilju evidencije upotrebe sredstava za zaštitu, pesticida i veštačkih đubriva.
Treba napomenuti da je jedan od zaključaka angažovanje stručnih lica iz oblasti analize zemljišta sa programom đubrenja voćnjaka i povrtnjaka, zaštite bilja i provera zdravstvene ispravnosti proizvoda. Cilj ove aktivnosti je pravilna primena agro-tehničkih mera, da bi se dobio zdrav proizvod ujednačenih kvalitativnih osobina podoban za plasiranje na tržište.
Po formiranju baze podataka definisaće se aktivnosti koje sekcija treba da realizuje radi podrške svojim članovima.

Jugoslav Lazović, predsednik Odbora sekcije

Poslednje vesti

Nema rezultata